SŠ Trhové Sviny
SŠ Trhové Sviny
SŠ Trhové Sviny

Restaurační zařízení Junior Club

Je určena k odbornému výcviku žáků gastronomických oborů, plní tedy funkci střediska odborného výcviku. Práce žáků, vytvořená při odborném výcviku, je předkládána skutečným hostům, kteří se zde stravují.

Restaurační zařízení se skládá z restaurace v přízemí s kapacitou 60 míst a kavárny v patře s 50 místy u stolu. Žáci pod dohledem učitelů odborného výcviku připravují jídla a obsluhují hosty.

 Žáci pracují v moderní kuchyni, v prvním ročníku se učí přípravné práce a vařit polévky, ve druhém jednoduché pokrmy a ve třetím roce připravovat samostatně celá menu.

Mistři odborné výchovy dbají na to, aby žáci dodržovali technologické postupy, hygienické a bezpečnostní předpisy a udržovali pořádek na pracovišti.

V obsluze žáci začínají přípravou pracoviště, pokračují nácvikem složité obsluhy, přípravou slavnostních tabulí a praktickou obsluhou hostů.

Žákům, ubytovaným na domově mládeže, jsou v restauraci podávány večeře i s obsluhou. Večeře připravuje odpolední směna žáků.

Součástí provozu jsou i tématické dny zahraničních kuchyní, tradiční jsou „vepřové hody“ a „zvěřinové hody“. Tyto akce zpestřují restaurační provoz a umožňují žákům podílet se na jejich přípravě.

V restauračním zařízení JUNIOR Club lze pořádat i slavnostní akce, svatební hostiny, rauty apod.

 

Restaurace Junior

tel.: 702 133 126


Otevírací doba:

Po : 10:00 - 21:00
Út : 10:00 - 21:00
St : 10:00 - 21:00
Čt : 10:00 - 21:00
: 10:00 - 23:00
So : 10:00 - 23:00
Ne : zavřeno